Pentru gestionarea, monitorizarea și evaluarea implementării SDL, vor fi implicate maxim 8 persoane cu CIM și/sau contract de voluntariat cu 4 ore/zi sau 2 ore/zi sau timp inegal. 4 dintre angajați vor fi angajați cu minim 80 ore/lună (inclusiv timp inegal), echivalent a minimum 4 ore/zi cu CIM.
Principalele funcții/responsabilități care vor fi îndeplinite de angajați sunt următoarele:
Orarul va fi stabilit în așa fel încât să se asigure permanența la sediu în intervalul orar 8-21, de luni până vineri, prin intermediul uneia sau mai multor persoane.
Pe parcursul implementării, fiecare angajat va putea prelua ocazional (după caz, cu respectarea cerintelor privind evitarea conflictului de interese) din funcțiile celorlalți angajați prin dispoziție CD, 6 dintre angajatii actuali ai GAL sunt calificati ca evaluatori, manager proiect. Daca vor exista conflicte de interese/incompatibilități în cumularea anumitor functii/operațiuni întreprinse, vor fi angajate persoane suplimentare, vor putea fi cooptați experți ai altor GAL-uri sau vor fi externalizate anumite responsabilități, în funcție de disponibilitatilea GAL și de situație.
Angajarea personalului se va efectua cu respectarea Codului Muncii, precum și a legislației cu incidență în reglementarea conflictului de interese.
De asemenea vor mai putea fi externalizate, după caz: audit, cenzor, experti instruire , tipărire materiale de animare, întreținere și/sau dezvoltare pagină web, etc.
GAL va îndeplini activitățile obligatorii prevăzute art. 33 alin (3) din Reg. (UE) nr. 2021/1060. plus verificarea conformității cererilor de plată și verificarea criteriilor de eligibilitate locale. GAL poate fi beneficiar și poate implementa operațiuni din SDL, cu condiția să se asigure de evitarea conflictului de interese. De asemenea, va mai putea întreprinde următoarele activități pentru îmbunătățirea guvernanței locale și a capitalului social: consultarea permanenta a actorilor locali relevanți din teritoriu, organizarea de întâlniri cu partenerii, articiparea la întâlniri cu alte GAL-uri, instruirea personalului GAL și a liderilor locali, sprijinirea permanentă a comunităților din teritoriul GAL, colaborarea cu organizații locale și internaționale pentru schimbul de resurse și bune practici, imbunătăţirea mediului si spatiului rural, cresterea calitatii vietii si diversificarea activitătilor economice din spatiul rural prin implementarea strategiilor integrate de dezvoltare locala, informare şi comunicare;etc.
Fluxul procedural de implementare a SDL, este următorul: semnarea contractului de finantare, angajare personal sau realizare acte adiționale la contractele de muncă deja existente, achiziții, informare si instruire (dacă va fi cazul), realizare documete pentru lansare apeluri de selecție, promovare/informare intervenții, animarea înainte de lansare, realizare calendar lansare apeluri,lansare apeluri de selectie, evaluare dosare cereri de finanțare, întrunire Comitet de selecție, selecția proiectelor, notificarea beneficiarilor selectati, rezolvare contestatii, depune OJFIR. Întregul procedeu lucru va fi expus în procedura de evaluare selectare, ce va fi elaborată de GAL.
În cadrul implementarii SDL, se va tine cont de toate prevederile legislative naționale și europene de evitare a posibilelor conflicte de interese și se vor respecta principiile economicităţii, eficacităţii şi eficienţei, liberă concurenţă şi de tratament egal; evaluarea și selectarea proiectelor se va face prin intermediul unei proceduri de selecție nediscriminatorii și transparente și a unor criterii obiective; va exista o separare adecvata a responsabilitatilor membrilor implicați în scrierea proiectelor, evaluarea si selectarea acestora, solutionarea contestatiilor sau evaluare cererilor de plata a beneficiarilor; GAL va lua toate măsurile necesare pentru a evita apariţia unui conflict de interese inclusiv în procesul de derulare a achizițiilor, iar în cazul de depistare a unui caz, va înștiința autoritățile competente, după caz.
Pentru fiecare angajat se va realiza minim o evaluare anuală, în urma evaluării Consiliul Director va stabilii punctajul / calificativul acordat pentru activitatea depusă, necesitatea sau nu a instruirii acestuia, preluarea de alte atribuții, angajarea în desfașurarea unui alt proiect al GAL-ului etc.
Prin îndeplinirea tuturor sarcinilor prevăzute anterior GAL Ținutul Argeșul de Mijloc va avea o funcționare optimă pe toată durata de implementare a SDL.