a) Sprijin pentru copiii vulnerabili și familiile acestora
b) acțiuni care vizează unitatea de învățământ
c) acces copii vulnerabili la excursii, vizite, tabere (de exemplu: creație, sport, diverse tematici), evenimente culturale si educaționale, schimburi de experiența rural-urban, alte acțiuni similare etc.
Indicatorii intervenției:
Teritoriul vizat de SDL: orașul Ștefănești și comunele Mălureni, Merișani, Micești, Băiculești, Bălilești, Budeasa, Ciofrângeni, Dârmănești, Mărăcineni
Durata estimată a proiectului (nr. de luni): 24
Justificarea intervenției:
În localitățile din teritoriul GAL Ținutul Argeșul de Mijloc au fost identificate grupuile țintă pentru care se impune accesarea componentei FSE+ - copii de etnie romă, orfani, cu părinți plecați în strainătate, aflați in plasament precum și familii aflate în situații de risc care nu-si pot întreține corespunzător copiii, mame singure, bunici care se ocupa de nepoți pentru că părinții sunt plecați în strainătate, copii care părăsesc timpuriu școala, tineri care nu se pot angaja datorita lipsei studiilor sau nu se pot integra în societate. La nivel de teritoriu GAL TAM domeniul social este slab dezvoltat, nu exista mediatori scolari acolo unde se impune. Sunt comunitați de romi mari cu toate ca nu s-au declarat romi la ultimul recensamânt ( în orașul Ștefănești 2 comunități de romi- catunele Streaua și Zăvoi, în comuna Micești -cătunul Troislav, în comuna Merișani -satul Malu Vânăt, în comuna Mălureni -satul Tufanu) la care se adaugă cei localizați printre majoritari. Sunt școli în care invață numai copii de etnie romă ( ex. Scoala Tufanu) sau au o mare pondere de elevi romi ( Școala Gim. Constantin Brancoveanu Ștefănești, Școala Gim. Radu Golescu Ștefănești, Școala Primară Troislav, Școala Gim. Micești, Școala Gim. Vâlcelele - Merișani, Școala Gim. Malureni etc). Prin această intervenți dorim să crească accesul copiilor și tinerilor la educație atractivă și diversificată, să poată benefneficia de educție adaptată local și de calitate, să fie asigurate nevoile de bază.
Costurile eligibile sunt costurile direct realizate pentru acțiunile eligibile propuse
Buget estimativ (euro) /proiect
201.000 Euro Valoare maximă procentuală pentru acțiunile de tip c 20 %
Surse de finanţare
FSE (PIDS) respectiv cofinanțarea beneficiarului
Tipul sprijinului si alte informaţii legate de acordarea sprijinului
Rambursarea costurilor eligibile efectiv suportate de către beneficiar
În conformitate cu legislația în vigoare privind costurile eligibile din PIDS-FSE, posibilitate de prefianțare în conformitate cu OUG nr.133/2021
Grupurile țintă conform art. 22 alin. (3) litera (d) punctul (iii) din RDC
Valoarea adăugată a intervenției adusă în teritoriul GAL
Valoarea adaugată este dată de faptul ca se dorește implementarea de proiecte care să cuprindă toate localitățiile din teritoriul GAL Ținutul Argeșul de Mijloc,caracterul inovativ al masurii și asumarea sustenabilității investiției.
Sustenabilitatea intervenției după încheierea perioadei de finanțare